Efter besøg af Cyberhus og Lommefilm.dk

Mobiler Mod Mobning har været forbi Randersgades Skole og 6.u.

Vi har arbejdet rigtigt godt og Kristian og Kasper fra hhv. Cyberhus og Lommefilm.dk var konsulenter på dagen og holdt små oplæg om digital mobning og hvordan man måske kunne tænke sig at lave en lille film på 60 sekunder om dette emne. Herefter gik eleverne i gang i gruppe af 3 med at planlægge og optage deres egen lille kampagnefilm i Mobiler Mod Mobning.

Hele dagen har været en kæmpe succes og jeg kan på det varmeste anbefale Lommefilm.dk som arrangør af sådanne workshops. Eleverne fik et godt billeder af, hvad digital mobning er og hvilke karaktertræk som er forskelige fra den analoge mobning. I tillæg hertil fik de mulighed for at producere film om emnet og de ligger selvfølgelig allerede på skolens hjemmeside http://www.rg.kk.dk og kan findes på min Youtube kanal http://www.youtube.com/user/mort1510 – tjek dem ud, de er seje og sjove og varer kun ca. 1 min.

Grunden til, at alle eleverne samt deres lærer synes så godt om dagen, skal findes i det faktum at den var velplanlagt og stramt udført. Med det mener jeg, at jeg, sammen med konsulenterne, var over eleverne hele tiden for at holde dem til fast på deres egne ideer og insistere på, at de godt kunne fylde de rammer ud som vi havde sat op for dem. Mange elever valgte som det mest naturlige at inddrage kendte reklamer eller slogans i deres film og dette crossover er et godt eksempel på, hvorfor det er meningsfuldt at arbejde med it og medier når eleverne skal lærer noget relevant. Samtidig viser dette eksempel også, at lærerens rolle aldrig må blive på sidelinjen – læreren har altid en rolle at spille når elevernes læring skal faciliteres!

TV2 var også forbi med at kamerahold og det kom der denne lille reportage ud af http://www.lorry.dk/video?video_id=64975

God fornøjelse med it og medier derude 🙂

Reklamer

4 thoughts on “Efter besøg af Cyberhus og Lommefilm.dk

  1. Godt initiativ med din nystartet blog – og god måde at dele erfaringer med andre lærer. Bloggen savner dog en tydelig afsender, når en ”fremmede” som jeg kigge ind forbi på grund af en google alert om at du har nævnt os 🙂

    Det ville være relevant og interessant at vide hvem det er som skriver bloggen. Måske det allerede står et og andet sted på bloggen, i så fald kunne jeg finde det.

    Fortsat god fornøjelse med skriveriet 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s